Aalbessentaart

Aalbessentaart

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor het deeg:

  • 100 gram boter of margarine
  • 125 gram suiker
  • 150 gram bloem
  • 4 eierdooiers
  • Snufje zout
  • Geraspte schil van 1 citroen

Voor de garnering:

  • 500 gram rode bessen
  • 4 eiwitten
  • Suiker naar smaak

Instructies

  • erwarm de oven voor op 180°C.
  • Klop de boter met de suiker tot een luchtig mengsel.
  • Voeg de eierdooiers, een snufje zout en de geraspte citroenschil toe.
  • Meng alles goed door elkaar.
  • Zeef de bloem boven het mengsel en roer goed om een glad deeg te krijgen.
  • Vet een taartvorm in en verdeel het deeg gelijkmatig over de bodem.
  • Bak het deeg in de voorverwarmde oven tot het gaar en lichtbruin is.
  • Haal de taart uit de oven en laat het volledig afkoelen.
  • Was en ris de rode bessen.
  • Klop de eiwitten stijf en voeg suiker naar smaak toe.
  • Meng voorzichtig de bessen door het stijve eiwit.
  • Schep het bessen-eiwitmengsel bovenop de afgekoelde taart en verdeel gelijkmatig.
  • Zet de taart terug in de lauwwarme oven en laat het eiwitmengsel drogen en licht kleuren.
  • Haal de taart uit de oven, laat het verder afkoelen en serveer het als heerlijke en luchtige aalbessentaart.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Fruit / Taart