Aardappelen in bouillon

      Reacties uitgeschakeld voor Aardappelen in bouillon

 

Aardappelen in bouillon

Categorie Soep
porties 4
Auteur Onbekende auteur

Materialen

Wat gaat er in

  • 500 gr. aardappel
  • 1/2 . l bouillon
  • 5 gr. zout
  • peper
  • 1/2 lepel peterselie gehakte
  • 20 gr. boter
  • 1 ui

Hoe maak ik het klaar

  • Schil de aardappelen, pit en was ze.
  • Snijd de aardappelen in vieren.
  • Zet ze op met kokend water.
  • Giet na vijf min. het water eraf.
  • Stoof de aardappelen dan verder gaar in de bouillon met het zout en de peper.
  • Schil de ui, snipper ze en fruit ze in de koekenpan.
  • Voeg de gefruite ui toe aan de aardappelen.
  • Na een half uur zijn de aardappelen gaar, schud ze even en strooi er voor het opdienen wat gehakte peterselie over.