Agar Agar Dengan
Ingrediënten
- 5 eetlepel(s) agar-agarpoeder of vlokken
- 60 g basterdsuiker
- water
- mespunt zout
- 2 rijpe mango fijngehakt
- 7 dl melk
- sap van 1 citroen
- 3 eetlepel(s) kokos geraspte
- 90 g suiker
- 3 ei
- water
Instructies
- Laat de agar agar 1 nacht in voldoende water weken.
- Pureer de mango in een keukenmachine en voeg citroensap toe.
- Voeg zoveel water toe dat de hoeveelheid mango en water samen 0.5 l. bedraagt.
- Vermeng de agar agar, mango en de suiker in een sauspan en laat het geheel sudderen tot de suiker en agar agar zijn opgelost.
- Roer regelmatig.
- Doe het over in een puddingvorm en laat het afkoelen.
- Doe de eieren en suiker in een kom.
- Roer ze au-bain-Marie luchtig.
- Voeg een mespuntje zout en melk en roer het weer goed.
- Laat de saus au-bain-Marie dik worden.
- Doe de kokos erbij.
- Stort de pudding op een bord of schaal en geef de warme of koude saus erbij.