Ananas koolsla met yoghurtdressing

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 g witte kool
  • 200 g wortel
  • 2 lente-uitjes
  • 4 abrikozen
  • 150 g ananas stukjes / stukjes
  • versgemalen peper
  • zout
  • 1 dl halfvolle biogarde of yoghurt
  • 2 eetlepel(s) kokosmelk pakje of blikje

Instructies

  • Schaaf of snijd de witte kool in smalle reepjes.
  • Giet er kokend water over en laat goed uitlekken.
  • Rasp de wortel. Hak de lente-uitjes met het loof fijn.
  • Halveer de abrikozen, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in partjes.
  • Giet de ananas af en vang het sap op.
  • Meng 1 eetlepel ananassap, peper, zout, biogarde en kokosmelk.
  • Schep de kool, wortel, lente-ui en de helft van het loof, de ananas en de dressing door elkaar.
  • Strooi de rest van het lentegroen erover.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer er geroosterd brood bij.

Variatietip:

Vervang de verse abrikozen eventueel door
gedroogde. Deze hoeven niet geweekt te worden. In dit jaargetijde is er ook verse ananas te koop.

Variatietip:

Serveer de salade eens in een uitgeholde ananashelft.

Wijnadvies:

Een zacht type witte wijn zal hier goed combineren: Elzasser Sylvaner of Edelzwicker of een Italiaanse Soave (9-11°C).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Fruit / Salade
Land van herkomst Duitsland