Appel-Basilicumsorbet met Verfrissende Frambozenmix

Porties: 4 personen
inclusief bevriezing 4 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 groene appels Granny Smith
  • 100 ml appelsap
  • 100 gram basterdsuiker
  • 2 zakjes basilicum à 15 gram
  • 125 gram frambozen of aardbeien in vieren gesneden

Instructies

  • Snijd de appels in stukjes en leg ze in een open diepvriesbak.
  • Laat de stukjes in de diepvriezer ongeveer 2 uur bevriezen.
  • Verwarm in een steelpan appelsap en basterdsuiker, roerend totdat de suiker is opgelost.
  • Laat het mengsel afkoelen.
  • Houd 4 kleine basilicumblaadjes apart voor de garnering.
  • In een keukenmachine, pureer de bevroren appel met de rest van de basilicum en de suikersiroop tot een fijn sorbetijs.
  • Doe het sorbet terug in de diepvriesbak en laat het nog eens 2 uur stevig worden.
  • Schep met een ijstang 2-3 bollen appel-basilicumsorbet in elk van de vier hoge glazen.
  • Verdeel de frambozen of aardbeien erover en garneer met enkele basilicumblaadjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer deze verfrissende sorbet als licht en smaakvol dessert na een zomerse maaltijd.

Voedingswaarden

Calories: 120 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 1 g | Vet: 0.5 g | Zout: 0.01 mg | Sugar: 25 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Dessert / Fruit / Nagerecht