Appelclafoutis
Een clafoutis wordt in het algemeen lauwwarm geserveerd. Het is geen cake
en ook geen pudding, maar iets daartussenin.
Ingrediënten
- 500 appels
- 2 eetlepels boter
- 50 gram suiker
voor het beslag:
- 125 gram bloem
- zout
- 50 gram suiker
- 3 eieren
- 3 dl melk
- 4 eetlepels calvados
- poedersuiker
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Schil de appels, snijd ze in vieren, verwijder de klokhuizen en verdeel de partjes in plakjes.
- Verwarm de boter en bak de appelpartjes hierin om en om.
- Bestrooi ze met de suiker en laat die licht karameliseren.
- Schep de appelplakjes uit de pan in een ingevette ronde ovenschaal.
- Zeef de bloem in een kom en voeg het zout en de suiker toe.
- Breek de eieren één voor één boven een tweede kom en klop ze licht op.
- Voeg al roerend de melk en de eieren aan het bloemmengsel toe tot een glad beslag is ontstaan en meng de calvados hierdoor.
- Schenk het beslag over de appels uit en schuif de vorm in het midden van een op 175°C voorverwarmde oven.
- Bak de clafoutis in 35-40 minuten gaar.
- Laat de clafoutis enigszins afkoelen en bestrooi hem met poedersuiker.