Appelnotencrumble met hazelnootslagroom

Porties: 4 personen
Total time 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 zakje hazelnoten 75 g
  • 100 g bloem
  • 50 g boter
  • 50 g suiker
  • 3 grote appels bijv. Goudreinet
  • 1 verse slagroom 250 ml spuitbus

Instructies

  • Oven op 200 °C voorverwarmen.
  • Hazelnoten grof hakken.
  • Bloem, boter, suiker, driekwart van noten en mespunt zout tot kruimelig deeg mengen (met keukenmachine of mixer).
  • Appels schillen, schoonmaken en in stukjes snijden. In ingevette ovenschaal appels verdelen.
  • Kruimeldeeg over fruit verdelen en crumble in 30 minuten goudbruin bakken.
  • Crumble warm en met flinke toef slagroom serveren.
  • Overgebleven noten over slagroom strooien.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Fruit / Nagerecht / Noten / Taart