Asperges met voorjaarsgroenten en kalfsoester

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 g witte asperges
  • 200 g peultjes
  • 200 g verse gedopte doperwten (of diepvriesdoperwten)
  • 1 eetlepel(s) groene peperkorrels uit een potje
  • 25 g boter
  • 4 kalfsoesters of kalkoenfilets van 150 g
  • zout
  • peper
  • 1 zakje peperroomsaus

Instructies

  • Snijd een stuk van de onderkant van de geschilde asperges.
  • Maak de peultjes schoon.
  • Laat de diepvriesdoperwten ontdooien.
  • Spoel de peperkorrels af.
  • Kook de asperges in iets gezouten water in circa 15 minuten nét gaar.
  • Doe na 7 minuten de peultjes bij de asperges in de pan en kook deze mee.
  • Kook de doperwten de laatste 5 minuten mee.
  • Verhit de boter in een koekenpan en bak de kalfsoester in ongeveer 12 minuten gaar.
  • Draai ze halverwege de baktijd om.
  • De juiste baktijd hangt af van de dikte van de kalfsoesters.
  • Bestrooi het vlees met zout en peper.
  • Bereid de peperroomsaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Roer de groene peperkorrels door de saus.
  • Verdeel de uitgelekte groenten over de borden.
  • Leg op elk bord een kalfsoester en giet de saus over het vlees.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Chardonnay is hierbij een geslaagde keuze: selecteer de Cépage Chardonnay of bepaal de keuze op een Californische of een Zuid-Afrikaanse Chardonnay (9-11ºC).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Kalfsvlees