Aubergine uit de oven

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 bosuitje
  • 150 gram kalfsgehakt
  • 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 1 eidooier
  • peper zout
  • 1 aubergine
  • 2 eetlepel pijnboompitten

Instructies

  • Verwarm de oven voorop 200°C.
  • Maak het bosuitje schoon en hak het fijn.
  • Meng het gehakt met de bosui en de Parmezaanse kaas, de rozijnen, de dooier
  • en peper en zout naar smaak.
  • Was de aubergine, snijd de steelaanzet eraf en snijd het vruchtvlees in
  • plakken van ± 1 cm dik.
  • Leg de plakken aubergine op een ingevet bakblik en verdeel het
  • gehaktmengsel over de aubergines.
  • Verdeel de pijnboompitten erover.
  • Bak de auberginehapjes in de voorverwarmde oven in ± 20 minuten
  • goudbruin en gaar.
  • Serveer ze warm.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kalfsvlees / Ovenschotel / Vlees
Land van herkomst Italië