Bami koeah van Koninklijke Marine

bamisoep
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gram chinese bami
  • 200 gram varkenshaas
  • 4 champignons gedroogde
  • 4 grote Chinese garnalen
  • 50 gram bamboespruiten
  • 50 gram sjalotjes of dunne prei
  • 1 eetlepel(s) ketjap asin
  • 2 liter kippebouillon
  • 2 eieren
  • 2 plakjes gemberwortel verse
  • zout
  • peper

Instructies

  • Laat de Chinese champignons ca. 30 min. weken in heet water, ontdoe ze van de steel en snijd ze in dunne plakjes.
  • Maak de garnalen schoon door ze in de lengte aan de rugzijde door te snijden.
  • Verwijder het zwarte darmkanaal en spoel de garnalen af met koud water.
  • Laat ze uitlekken.
  • Snijd nu de helften in 3 à 4 schuine stukjes.
  • Breng in een grote pan flink wat water aan de kook en maak daarin de mie gaar in ca. 5 min.
  • Blijf erbij om te roeren. Het water moet zachtjes koken.
  • Spoel de mie enslotte onder de koude kraan.
  • Laat alles uitlekken.
  • Ontvlies het varkenshaasje en snijd het in dunne plakjes.
  • sjalotjes (prei),gemberwortel en de sojasaus toe. Peper en zout strooien naar smaak. Maak een papje
  • Even afspoelen met koud water (anders wordt de bouillon later troebel) en uit laten lekken.
  • Breng de bouillon aan de kook.
  • heel voorzichtig, in eendun straaltje, in de soep terwijl men blijft roeren. Er ontstaan eivlokken. Voeg
  • Snijd intussen het sjalotje (of de dunne prei) in dunne plakjes.
  • Doe hetzelfde met de bamboespruiten en de gemberwortel.
  • Doe het vlees, de bamboespruiten, de Chinese champignons en garnalen in de warme bouillon en laat dit alles ca. 10 min. koken.
  • Voeg de van 2 eetlepels aardappelmeel en 2 eetlepels water.
  • Bind nu de soep door het papje beetje bij beetje aan de bouillon toe te voegen.
  • Blijf zachtjes roeren.
  • Klop de eieren los in een kom.
  • Giet het mengsel tenslotte de mie toe en dien de soep op.

Notities / Tips / Wijnadvies

Als variatie kan men bv. ook nog reepjes sla, stukjes kip of taugé toevoegen. Ook kan bamisoep met een spiegelei gegeten worden. Een ei bakken, soep in kommen scheppen en het ei vlak voor het opdienen op de soep leggen.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Mie / Soep / Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst Indonesië