Recepten

Basisrecept marmelade

Marmelade

Basisrecept marmelade

Recept categorieën Broodbeleg, Brunch, Fruit, Lunch, Ontbijt
Land van herkomst Engeland

Van wie is dit recept: Auteur Onbekend
Deel dit recept op jou Facebook Pin dit recept

Print dit recept

———————————————————————————————

Ingrediënten:

Bereidingswijze:

  • Van de schoongeboende schillen alle witte velletjes verwijderen.
  • De gekleurde schil in stukjes of reepjes snijden en in het water zacht laten koken.
  • Het goed schoongemaakte vruchtvlees fijnmaken en goed vermengen met schilletjes, kookvocht en geleisuiker.
  • Het mengsel aan de kook brengen en 4 minuten borrelend laten doorkoken.
  • Af en toe roeren. De marmelade eventueel afschuimen, in potten schenken en de potten direct sluiten.

Tips

Een marmelade is een jam van citrusvruchten waarin bijna altijd stukjes schil verwerkt zijn.

———————————————————————————————



Deel dit lekkers op Facebook Pin dit recept
Print dit recept