Basisrecept marmelade
Basisrecept marmelade
Deel dit recept via E-mail Deel dit recept op jou Facebook Pin dit recept
———————————————————————————————
Ingrediënten:
- 1 kg citrusvruchten (vruchtvlees er van )
- 1 deciliter water
- 1 kg geleisuiker
Bereidingswijze:
- Van de schoongeboende schillen alle witte velletjes verwijderen.
- De gekleurde schil in stukjes of reepjes snijden en in het water zacht laten koken.
- Het goed schoongemaakte vruchtvlees fijnmaken en goed vermengen met schilletjes, kookvocht en geleisuiker.
- Het mengsel aan de kook brengen en 4 minuten borrelend laten doorkoken.
- Af en toe roeren. De marmelade eventueel afschuimen, in potten schenken en de potten direct sluiten.
Tips
Een marmelade is een jam van citrusvruchten waarin bijna altijd stukjes schil verwerkt zijn.
———————————————————————————————
Deel dit recept via E-mail Deel dit lekkers op Facebook Pin dit recept