Beef stroganoff

Beef stroganoff

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 gram longhaas of biefstuk
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teentje knoflook gesnipperd
  • 250 gram champignons in plakjes
  • 1 groene paprika in stukjes
  • 1 rode paprika in stukjes
  • 2 tl paprikapoeder
  • 70 gram tomatenpuree
  • 250 ml rode wijn
  • 250 ml runderbouillon event. van een half blokje
  • 3 eetlepel(s) kappertjes
  • 4 augurken in kleine blokjes
  • 300 gram rijst
  • zout
  • 250 ml kookroom
  • 1 klontje boter
  • peper

Instructies

  • Laat het vlees op kamertemperatuur komen.
  • Verhit een scheutje olie in een hapjespan.
  • Fruit de ui tot hij glazig ziet.
  • Voeg de knoflook en het paprikapoeder toe.
  • Laat een minuutje mee fruiten.
  • Voeg de champignons toe.
  • Als de champignons wat gekleurd zijn voeg dan de tomatenpuree toe.
  • Fruit deze even mee zodat hij wat ontzuurd.
  • Voeg de paprika’s toe.
  • Na 5 minuten voeg je de wijn en bouillon toe.
  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Voeg de kappertjes en de augurken toe aan de saus.
  • Giet de kookroom erbij.
  • Laat wat inkoken tot je een dikke saus hebt.
  • Snijd het vlees in plakjes.
  • Verhit was olie in een koekenpan en bak het vlees.
  • Voeg halverwege de baktijd een klontje boter toe.
  • Verdeel de rijst over de borden en giet er de saus op. Leg het vlees op de saus.

Voedingswaarden

Calories: 831 kcal
————————————————————————————————–
Recept categorieën Rijst / Vlees