Bessensapsoep

Bessensapsoep

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 100 Gram Vluggort
  • ½ Theelepel Kaneel
  • 50 Gram Rozijnen
  • 6 eetlepel(s) Suiker
  • 2 Deciliter Rode Bessensap
  • 2 Deciliter Rode Wijn
  • 2 eetlepel(s) Aardappelzetmeel

Instructies

  • Kook de gort een kwartier.
  • Voeg de wijn toe, de kaneel, de suiker en de rozijnen en kook het nog 10 minuten zachtjes.
  • Los de aardappelzetmeel op in de rode bessensap en roer dit door de gort.
  • Breng het geheel aan de kook en draai het vuur dan uit.
  • Laat de bessensapsoep afkoelen alvorens hem te serveren.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Dessert / Fruit / Nagerecht / Soep
Land van herkomst Limburg / Nederland