Bisque van grijze garnalen

Porties: 2
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 eetlepel olijfolie
  • boter
  • 250 gram garnaalkoppen
  • 250 gram visafval
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 25 gram bloem
  • ½ dl cognac
  • 1 dl droge witte wijn
  • 5 dl visbouillon
  • 5 dl kippenbouillon
  • peper
  • cayennepeper
  • 1 teentje knoflook
  • 1 takje tijm
  • 1 blaadjes laurier
  • peper
  • zout
  • 2 eetlepels gepelde grijze garnalen
  • 2 eetlepels room

Instructies

De dag van tevoren:

  • Stoof de gehakte ui en de in dobbelsteentjes gesneden wortel en bleekselderij in de olijfolie en een klontje boter aan.
  • Voeg de garnalenkoppen en het visafval toe en stoof deze mee.
  • Meng de tomatenpuree eronder en laat ook die even licht verkleuren.
  • Bestrooi met rijstebloem en meng goed.
  • Flambeer de cognac, blus met de witte wijn en Schenk er de visbouillon en de kippenbouillon bij.
  • Aromatiseer met een mespuntje geplette peperkorrels, eventueel cayennepeper, de geplette knoflook, de tijm en het laurierblaadje.
  • Laat opkoken, schuim af en laat 20 minuten zachtjes koken.
  • Giet deze basis door een zeef.

De dag zelf:

  • Laat terug opkoken, schuim af, passeer door een fijne zeef (of sauszeef) en breng op smaak met peper en zout.
  • Garneer per kop met een koffielepel cognac, 1 eetlepel gepelde grijze garnalen en 1 eetlepel al dan niet half opgeklopte room.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep / Vis / Zeevruchten