Blinde vinken op italiaanse wijze met risotto
Ingrediënten
- 2 preien
- 2 stengels bleekselderij
- 2 worteltjes
- 2 uien
- 1 teentje knoflook
- 3 eetlepels olijfolie
- 8 kalfs-blinde-vinken van ± 80 gr elk
- 1 eetlepel bloem
- 1 dl witte wijn
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 takje rozemarijn
- 2 laurierblaadjes
- boter
- 300 gram rijst
- 1 dopje saffraan
- 8 dl kalfsbouillon
- 80 gram gemalen pecorino
- peper zout
Instructies
- Maak de preien, de selderij en de worteltjes schoon en snijd ze in stukjes van
- ± 2 cm dik.
- Pel 1 ui en snipper hem fijn.
- Pel het teentje knoflook en snijd het in vieren.
- Verhit 2 eetlepels olijfolie en schroei er de blinde vinken aan alle kanten in
- dicht.
- Kruid met peper en zout en bestrooi met de bloem.
- Laat even bakken en voeg er vervolgens de gesneden groenten aan toe.
- Overgiet met de witte wijn en 1/2 dl water en voeg er de tomatenpuree, de
- rozemarijn en de laurierblaadjes bij.
- Laat ± 30 minuten in de gesloten pan gaar sudderen.
- Maak intussen de risotto:
- Pel de overige ui en snipper hem fijn.
- Verhit de rest van de olijfolie, samen met een klontje boter en stoof er de
- uisnippers in.
- Voeg er al roerend de rijst aan toe en vervolgens de saffraan, peper en zout.
- Overgiet met de bouillon en laat de rijst in de gesloten pan droog koken.
- Roer er net voor het opdienen de Pecorino kaas door.
- Schik 2 blinde vinken op 4 warme borden, schep er de groentesaus over en
- leg er een lepel risotto naast.