Bospeen met peterselieboter
Equipment
Ingrediënten
Instructies
- VOORBEREIDEN:
- In kommetje peterselie fijnknippen.
- Citroen onder stromend water goed schoonboenen.
- Boven peterselie ca. 1 theelepel gele schil van citroen raspen.
- Knoflook pellen en erboven uitpersen.
- Boter erdoor roeren.
- Op smaak brengen met zout en peper (= peterselieboter).
- Boter in plasticfolie tot rolletje vormen en in koelkast ca. 1 uur laten opstijven.
- Wortels wassen, schoonmaken en in stukken van ca. 4 cm snijden.
- BEREIDEN:
- In pan met weinig water en zout wortels afgedekt in ca. 10 á 12 minuten zachtjes gaar koken.
- Wortels afgieten en overdoen in schaal.
- Peterselieboter in plakjes snijden en op worteltjes leggen.
- Serveren met gebakken vis en aardappelen.