Knoflook-kruidenboter

Knoflook kruidenboter

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gram boter
  • 30 gram knoflook
  • 1 bosje peterselie
  • 5 gram zout
  • 2 gram peper
  • 3 takjes dragon
  • 2 ml pastis facultatief

Instructies

  • Pluk de blaadjes peterselie van de takjes en snijd heel fijn.
  • Doe hetzelfde met de dragon. Pel en hak de knoflook fijn.
  • Meng alles door de zachte boter samen met het zout en de peper.
  • Voeg eventueel de pastis toe. Dit geeft een iets anijsachtige smaak.
  • Leg een stuk huishoudfolie op het werkblad en verdeel de boter er over.
  • Rol stevig op en vorm zo de rol.
  • Bewaar in de koelkast tot gebruik of vries de rol in.
  • Deze boter wordt veel gebruikt als boter voor slakken, kikkerbillen, diverse vleesgerechten en zeevruchten.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Boters