Bulgur Met Firik Pilaf

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 pak Duru Dual Bulgur met Firik 250 g
  • 4 kopjes bouillon warme / groente, kip of rundvlees U kunt warm water gebruiken als u geen warme bouillon hebt. (800 ml)
  • 2 theelepel zout.
  • 2 eetlepel(s) olijfolie

Instructies

  • Doe 2 eetlepels olijfolie en 1 eetlepel boter in een koekenpan.
  • Giet het hele pakje in de koekenpan en mix dit gedurende 1 minuut.
  • Voeg 4 glazen kokend water en 1 theelepel zout toe.
  • Laat sudderen op laag vuur gedurende 20 minuten totdat de bulgur het water absorbeert.
  • Lat het 15 minuten staan voor u het serveert.

Notities / Tips / Wijnadvies

Het pilaf recept hierboven kunt u prima serveren als hoofdgerecht of als bijgerecht naast je groente en vlees gerechten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rijst
Land van herkomst Turkije
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch