Canard rôti

Canard rôti

(gebraden eend)
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 eend wilde
  • zout
  • snufje tijm gedroogde
  • 2 klein uitje of sjalotje
  • 150 gram boter

Instructies

  • Wrijf de eend licht in met wat zout en strooi zout en een heel klein beetje tijm in de buikholte.
  • Leg het uitje met een klontje boter (ca. 30 gram) eveneens in de buikhol te.
  • Laat de rest van de boter in een braadpan heet doch niet al te bruin worden.
  • Leg de eend in de pan en braad haar gedurende 20 minuten rondom mooi bruin.
  • Neem de eend uit de pan en leg de vogel op de snijplank.
  • Snijd de borstfllets warm en braad de bouten nog 10 minuten verder.
  • Leg op ieder warm bord een borstfilet en een boutje.
  • Giet de braadboter uit de pan en voeg 2 dl kokend water toe.
  • Roer alle aan baksels los en kook het vocht in tot er niet veel meer over is dan 2 theelepels.
  • Gebruik de braadjus voor de bereiding van de aardappeltjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer hierbij; Mousse de choux de Bruxelles en Pommes Parisienne
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Eend / Gevogelte
Land van herkomst Frankrijk