Canederli Tirolesi

Deze deegballetjes worden in het Duitstalige gebied Alto Adige 'knödel' genoemd. Ze worden opgediend met gesmolten boter of geraspte kaas, of gebruikt als vulling voor kippen- of vleesbouillon. Ze zijn nogal groot en bijzonder vullend; één of twee per persoon is voldoende.
Porties: 6
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • ¼ liter melk
  • 250 gram verkruimeld oud witbrood zonder korst
  • 1 plak gerookte ham ± 120 gr in dobbelsteentjes
  • 1 eetlepel fijngehakte bieslook
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  • zout peper, snufje geraspte nootmuskaat
  • 200-225 gram bloem
  • 11/2 liter bouillon

Instructies

  • Klop de eieren met de melk los.
  • Voeg de broodkruimels, de ham, het bieslook, de peterselie en wat zout,
  • peper en nootmuskaat toe en roer alles goed door elkaar.
  • Blijf roeren en voeg bloem toe tot een zacht, maar toch goed samenhangend deeg ontstaat.
  • Kneed het deeg goed door en vorm het met natte handen tot balletjes, iets groter dan een ei.
  • Wentel de deegballetjes door wat bloem en pocheer ze ± 20 minuten in de hete bouillon.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Varkensvlees
Land van herkomst Italië