Célestines au foie gras

Geniet van deze verfijnde Célestines met foie gras met dit heerlijke recept.
Porties: 4
Bereidingstijd: 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 g bloem
  • Een snufje zout
  • 2,5 deciliter water
  • 50 g boter
  • 2 eieren
  • 3 eiwitten
  • Boter
  • 30 g bloem
  • 25 g boter
  • 2 deciliter bouillon
  • 100 g champignons
  • 100 g ganzelever
  • Eiwit
  • Paneermeel
  • Frituurvet

Optioneel:

  • maderasaus

Instructies

  • Maak van bloem, zout, eieren, water, boter en stijfgeslagen eiwitten op de gebruikelijke wijze een flensjesbeslag en bak zeer dunne flensjes.
  • Bedek elk flensje met een dikke ragoût van gesmoorde champignons en dresspeer in het midden een smalle, dunne plak gebakken ganzelever.
  • Rol het flensje op en sluit het met een tandenstoker.
  • Paneer de gevulde flensjes à l’anglaise en bak ze goudgeel in de hete frituur.
  • Serveer met eventueel een aparte maderasaus.

Notities / Tips / Wijnadvies

  • Varieer met gesmoorde kippenlevers in een dikke saus als alternatieve vulling.
  • Gebruik leverpastei of plakjes leverkaas tussen een laagje ragoût voor een andere smaakbeleving.
Geniet van deze culinaire Célestines au Foie Gras als een smaakvolle traktatie!

Voedingswaarden

Calories: 420 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 15 g | Vet: 20 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 2 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Gevogelte / Pannenkoeken
Land van herkomst Frankrijk