Rood Fruit Cheesecake

Porties: 6 punten
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- en Taartdeeg 300 g
  • 400 g roomkaas
  • 120 g suiker
  • 2 eieren
  • 80 g bramen
  • 80 g frambozen
  • 80 g aardbeien in vieren gesneden
  • 50 g rode bessen
  • 1 eetlepel boter om in te vetten
  • 1 ei geklutst (om te bestrijken)
  • Poedersuiker om te bestrooien

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C (boven-/onderwarmte) en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.
  • Rol het deeg uit en bekleed de ingevette taartvorm ermee.
  • Laat het deeg over de rand hangen en prik gaatjes met een vork in de bodem.
  • Klop de suiker, de eieren en eidooier door de roomkaas met een mixer tot een glad mengsel.
  • Giet dit mengsel over de deegbodem.
  • Bestrijk de rand van het deeg met het geklutste ei en bak de cheesecake onderin de oven in 30-35 minuten gaar.
  • Bedek de cheesecake met aluminiumfolie als deze te snel kleurt.
  • Beleg de cheesecake na het bakken met het rood fruit en bestrooi met poedersuiker.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de cheesecake met een glas mousserende wijn voor een feestelijke touch.

Voedingswaarden

Calories: 383 kcal | koolhydraten: 33 g | Protein: 9 g | Vet: 24 g | Zout: 0.7 mg | Sugar: 25 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Dessert / Fruit / Taart
Land van herkomst America
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch