Chinese Vissoep

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 liter visbouillon
  • 200 gram kabeljauw diepvries
  • 2 eetlepel(s) maïzena
  • 3 sjalotten
  • 1 mespunt ve-tsin
  • 1 teen knoflook uitgeperste
  • 1 mespunt djahé
  • 2 eetlepel(s) rijstwijn of droge sherry
  • 1 eetlepel(s) sojasaus
  • peper
  • zout

Instructies

  • Snijd de kabeljauwfilets in vlies dunne schijfjes.
  • Maak de maïzena aan met de rijstwijn (of droge sherry), sojasaus, knoflooksap, djahé en eventueel nog wat koud water.
  • Laat de visschijfjes hierin minstens een uur marineren.
  • Snijd de sjalotten in zo dun mogelijke plakjes.
  • Breng de bouillon aan de kook, voeg sjalotten toe en onder goed roeren de stukjes vis met de aanhangende marinade.
  • Laat de soep nog 3 min. doorkoken.
  • Maak ze af met peper, ve-tsin en eventueel nog wat zout.

Magnetron:

  • Halveer de hoeveelheden.
  • Marineer de vis zoals hierboven beschreven.
  • Breng de bouillon in een glazen litermaat afgedekt in 7-8 min. op 100% aan de kook.
  • Doe er de sjalotjes, vis en de marinade bij en kook de bouillon afgedekt nog 1-3 min. op 100%.
  • Laat de bouillon even nagaren.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Magnetron koken / Soep / Vis
Land van herkomst China / Indonesië