Chocolade Feesttaart

Chocolade Feesttaart

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 5 eieren
  • 150 gram suiker
  • 100 gram bloem
  • 50 gram maizena
  • 50 gram cacaopoeder
  • 1 koffielepel bakpoeder
  • Een scheutje vanille extract of voeg de zaadjes van een vanillestokje toe bij de eieren en de suiker.

Voor de vulling en topping:

  • ½ Liter slagroom
  • 2 doosjes aardbeien
  • 6 Flinke eetlepels zelfgemaakte aardbeiengelei
  • 3 koffielepels suiker of vanillesuiker
  • Eventueel een zakje klopfix
  • Chocolade geraspt

Voor de snelle chocomousse:

  • ½ liter slagroom
  • 50 gram suiker
  • 150 gram gesmolten chocolade
  • Voor de afwerking aardbeien en ander rood fruit.

Instructies

  • Ik heb 2 biscuits gebakken omdat ik graag een hogere taart wilde maken.
  • De lagen biscuit zijn ongeveer 1 à 1.5 cm dik en daar komt de vulling dan op.
  • Wanneer je 1 biscuit maakt zou ik er 3 lagen van maken ipv 4.
  • Warm de oven voor op 175 °.
  • Splits de eieren en klop de eidooiers samen met 2 eetlepels suiker au bain marie tot een temperatuur van 45 °.
  • Neem de eidooiers van het vuur en klop ze tot een stevige ruban.
  • Neem een vetvrije kom en klop hier in de eiwitten stijf met de suiker die je gedeeltelijk steeds toevoegt.
  • Wanneer je een mooie stijve, glanzende massa hebt verdeel je 1/3 hiervan met de ruban.
  • Neem een spatel en schep het eiwit er voorzichtig onder.
  • Leg de rest van het eiwit er boven op.
  • Neem de bloem, mayzena, cacaopoeder en bakpoeder en zeef dit uit boven de kom.
  • Spatel de bloem er voorzichtig onder tot je een mooie luchtige massa hebt.
  • Neem de bakvorm en vul deze met het beslag.
  • Bak af in ca 25 minuten. Doe altijd de prikkertest om te kijken of je biscuit gaar is.
  • Laat de biscuit volledig afkoelen.
  • Klop de slagroom stijf met de suiker en de klopfix.
  • Klop de slagroom voor de chocomouse half stijf samen met de poedersuiker.
  • Voeg de gesmolten chocolade toe en klop verder stijf.
  • Snij de biscuit met een taartenzaag in 3 of 4 lagen.
  • Neem de gelei en smeer deze uit over de bodem.
  • Daarna een laag chocomousse erover smeren.
  • Leg de 2e laag erbovenop en herhaal de gelei en een laag slagroom.
  • Leg er een laag gesneden aardbeien bovenop.
  • Leg de 3de laag biscuit en weer een laag gelei en chocomousse.
  • Leg de top van de biscuit erop en smeer de zijkant in met slagroom.
  • Doe de chocoladekrullen op een bord en neem de biscuit tussen je handen en rol hem voorzichtig door de chocoladekrullen.
  • De bovenkant insmeren met slagroom en dan langs de rand toefjes spuiten.
  • Vul de taart met aardbeien en zet hem koel weg.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Chocolade / Taart