Chocolade Ricottacreme

Chocolade Ricottacreme

Eenvoudig maar zeer smakelijk dessert van een recept van Marsi – 50plusser.nl
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 100 gram chocolade
  • 100 gram suiker
  • 250 gram ricotta
  • 1 Biologische sinaasappel
  • 2 Kruidnagels
  • 1 Kaneelstokje
  • 150 ml water
  • Snufje zout

Instructies

  • Schil de sinaasappel met een dunschiller en doe deze samen met de kruidnagel,
  • kaneel, suiker en water in een steelpannetje en kook tot een vloeibare stroop.
  • Zeef de stroop en laat deze even afkoelen en meng deze daarna met de ricotta en het snufje zout.
  • Smelt de chocolade aubain Marie en roer deze door de ricotta en laat alles 2 uur opstijven in de koelkast.
  • Serveer de crème met vanille saus of vruchten compote.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Chocolade / Dessert / Nagerecht
Land van herkomst Italië