Chocoladecakejes

Smelt-in-de-mond Chocolade Cakejes

Porties: 16 kleine chocoladecakjes
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 75 gram chocolade
  • 100 gram olie
  • 100 gram suiker
  • Merg van 1 vanillestokje
  • 2 eieren
  • 75 gram zelfrijzend bakmeel
  • Neutrale olie om in te vetten

Instructies

  • Smelt de chocoladestukjes in de stoomoven gedurende 6 minuten op 95 °C of smelt ze au bain-marie.
  • Klop ondertussen de suiker, vanillemerg, olie en eieren los totdat de suiker is opgelost.
  • Voeg het zelfrijzend bakmeel en de gesmolten chocolade toe en spatel alle ingrediënten goed door elkaar.
  • Vet de vormpjes in met olie en bekleed ze met huishoudfolie.
  • Vul de vormpjes met het beslag en plaats ze in de stoomoven.
  • Stoom de cakejes gedurende 25 minuten op 100 °C.
  • Laat de cakejes afkoelen in de vormpjes.
  • U kunt ze eenvoudig uit de vormpjes halen door aan het folie te trekken.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer deze smelt-in-de-mond chocolade cakejes met lobbig geslagen room en verse aardbeien of frambozen voor een heerlijke combinatie. Je kunt ook een crème van mascarpone en lime curd toevoegen voor een extra smaakdimensie.

Voedingswaarden

Calories: 160 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 2 g | Vet: 11 g | Zout: 0.1 mg | Sugar: 10 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Cake / Chocolade / Dessert