Chocoladefondue met een vleugje sinaasappel

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 sinaasappel
  • 200 ml slagroom
  • 250 gram chocola
  • 3 eetlepel(s) sinaasappellikeur (eventueel, slijter)

Ook nodig:

Instructies

  • Sinaasappel schoonboenen en met dunschiller 2 brede repen van schil trekken. 
  • Helft van vrucht uitpersen. 
  • In fonduepan of steelpan met dikke bodem slagroom, sinaasappelsap en -schil zachtjes verwarmen. 
  • Chocolade erboven in stukjes breken en op heel laag vuur (of au bain marie) al roerend in warme sinaasappelroom laten smelten. 
  • Sinaasappelschil verwijderen en likeur erdoor roeren. 
  • Chocoladefondue eventueel overdoen in speciaal (voorverwarmd) fonduesetje en op rechaud op tafel zetten.

Om te dippen:

  • - partjes sinaasappel (zonder vliesjes)
    - stukjes banaan (met citroensap besprenkeld) 
    - abrikozen (vers of gedroogd)
    - blokjes ananas (vers of uit blik)
    - partjes mango
    - physalis (Kaapse goudbessen)
    - bitterkoekjes of cantuccini (Italiaanse amandelkoekjes)
    - fijne koekjes zoals botertongen of krakelingen
    - met slagroom gevulde soesjes
    - stukjes kokosmakroon.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Chocolade / Fruit / Nagerecht