Chocoladefondue met een vleugje sinaasappel
Ingrediënten
- 1 sinaasappel
- 200 ml slagroom
- 250 gram chocola
- 3 eetlepel(s) sinaasappellikeur (eventueel, slijter)
Ook nodig:
Instructies
- Sinaasappel schoonboenen en met dunschiller 2 brede repen van schil trekken.
- Helft van vrucht uitpersen.
- In fonduepan of steelpan met dikke bodem slagroom, sinaasappelsap en -schil zachtjes verwarmen.
- Chocolade erboven in stukjes breken en op heel laag vuur (of au bain marie) al roerend in warme sinaasappelroom laten smelten.
- Sinaasappelschil verwijderen en likeur erdoor roeren.
- Chocoladefondue eventueel overdoen in speciaal (voorverwarmd) fonduesetje en op rechaud op tafel zetten.
Om te dippen:
- - partjes sinaasappel (zonder vliesjes)
- stukjes banaan (met citroensap besprenkeld)
- abrikozen (vers of gedroogd)
- blokjes ananas (vers of uit blik)
- partjes mango
- physalis (Kaapse goudbessen)
- bitterkoekjes of cantuccini (Italiaanse amandelkoekjes)
- fijne koekjes zoals botertongen of krakelingen
- met slagroom gevulde soesjes
- stukjes kokosmakroon.