Chocoladepudding van Boodschappen

Boodschappen 10-2006
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 50 g cacaopoeder
  • 75 g maïzena
  • 1 l melk Melkan
  • 100 g suiker
  • 1 slagroomspuit Melkan
  • 50 g dunne chocolade flikken

Instructies

  • Doe de cacao en maïzena in een kom en roer door elkaar.
  • Roer ongeveer 6 eetlepels melk door dit mengsel en zorg dat het een glad, dik papje zonder klontjes wordt.
  • Roer dan de suiker erdoor.
  • Spoel een puddingvorm met een inhoud van minstens 1 l om met koud water.
  • Giet de melk in een flinke steelpan en breng aan de kook.
  • Roer dan bij beetjes tegelijk (blijven roeren) het cacao-maïzena-suikermengsel door de melk.
  • Temper de hittebron en laat de (chocolade)melk ongeveer 4 minuten zachtjes koken.
  • Blijf roeren.
  • Het mengsel wordt steeds dikker.
  • Giet het puddingmengsel in de vochtige puddingvorm.
  • Laat de pudding koud worden.
  • Zet de dan stijf geworden pudding eventueel in de koelkast.
  • Leg een bord of schaal op de vorm en draai de vorm in één keer om.
  • Laat de pudding voorzichtig uit de vorm op de schaal glijden.
  • Versier de pudding met behulp van een slagroomspuit.
  • Steek chocolaatjes in de toefjes slagroom.

Notities / Tips / Wijnadvies

De chocoladepudding kan ook in verschillende kleine puddingvormpjes worden gemaakt. Spoel deze vormpjes eerst om met koud water.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Chocolade / Nagerecht