Chocoladepudding

Chocoladepudding met Gekonfijte Kersen

Porties: 8 personen
Bereidingstijd: 1 uur 50 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 175 gram bloem
  • 40 gram cacao
  • 2 vanillestokjes
  • 175 gram suiker
  • 175 gram boter
  • 60 ml volle yoghurt
  • 3 eieren plus 1 extra eigeel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 50 gram fijngesneden gekonfijte kersen
  • Voor de saus:
  • 125 gram chocolade
  • 250 ml slagroom
  • 75 gram stroop pannenkoekenstroop
  • 4 theelepels amandelaroma
  • Gekonfijte kersen rood en groen, ter garnering

Instructies

  • Vet de puddingvorm goed in met boter, inclusief de binnenkant van de deksel.
  • Meng bloem en cacao in een keukenmachine tot een homogeen mengsel.
  • Voeg alle andere ingrediënten toe, behalve de gekonfijte kersen, en mix tot alles goed gemengd is.
  • Spatel vervolgens voorzichtig de gekonfijte kersen erdoor.
  • Doe het beslag in de ingevette vorm en strijk het glad.
  • Plaats de deksel op de vorm en wikkel de vorm in huishoudfolie.
  • Zet de vorm in een stoomoven op 100°C voor 80 minuten, of in een stoommand boven een pan kokend water gedurende ongeveer 90 minuten.
  • Smelt voor de saus de chocolade au bain-marie.
  • Voeg dan de slagroom en de stroop toe en roer met een garde tot een gladde saus.
  • Verwijder de folie en deksel van de puddingvorm en stort de pudding op een schaal.
  • Giet wat van de saus over de pudding en serveer de rest apart in een sauskommetje.
  • Garneer de pudding met gekonfijte rode en groene kersen en bestrooi de borden met wat cacaopoeder.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer deze heerlijke chocoladepudding met een glaasje crème de cacao voor een feestelijke touch!
————————————————————————————————–
Recept categorieën Chocolade / Nagerecht
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc Kerst