Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 175 gram bloem
- 40 gram cacao
- 2 vanillestokjes
- 175 gram suiker
- 175 gram boter
- 60 ml volle yoghurt
- 3 eieren plus 1 extra eigeel
- 2 theelepels bakpoeder
- 50 gram fijngesneden gekonfijte kersen
- Voor de saus:
- 125 gram chocolade
- 250 ml slagroom
- 75 gram stroop pannenkoekenstroop
- 4 theelepels amandelaroma
- Gekonfijte kersen rood en groen, ter garnering
Instructies
- Vet de puddingvorm goed in met boter, inclusief de binnenkant van de deksel.
- Meng bloem en cacao in een keukenmachine tot een homogeen mengsel.
- Voeg alle andere ingrediënten toe, behalve de gekonfijte kersen, en mix tot alles goed gemengd is.
- Spatel vervolgens voorzichtig de gekonfijte kersen erdoor.
- Doe het beslag in de ingevette vorm en strijk het glad.
- Plaats de deksel op de vorm en wikkel de vorm in huishoudfolie.
- Zet de vorm in een stoomoven op 100°C voor 80 minuten, of in een stoommand boven een pan kokend water gedurende ongeveer 90 minuten.
- Smelt voor de saus de chocolade au bain-marie.
- Voeg dan de slagroom en de stroop toe en roer met een garde tot een gladde saus.
- Verwijder de folie en deksel van de puddingvorm en stort de pudding op een schaal.
- Giet wat van de saus over de pudding en serveer de rest apart in een sauskommetje.
- Garneer de pudding met gekonfijte rode en groene kersen en bestrooi de borden met wat cacaopoeder.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze heerlijke chocoladepudding met een glaasje crème de cacao voor een feestelijke touch!