Een klein kommetje warme, glanzende chocoladesaus met een rijke textuur, gegarneerd met een beetje cacaopoeder, in een lichte vintage keuken met zachte pastelkleuren, subtiele kerstdecoratie en dennentakken.

Chocoladesaus

Een rijke en romige chocoladesaus, perfect om te serveren bij bv een ijstulband of andere desserts.
Porties: 4
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 100 g cacao
  • 50 g suiker
  • ¼ liter water
  • liter slagroom

Instructies

  • Breng de cacao, suiker en water al roerend aan de kook.
  • Roer de slagroom erdoor en laat de saus iets indikken.
  • Serveer de chocoladesaus warm bij bv een ijstulband of ander dessert.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies
Serveer bij de chocoladesaus een rijke Port of een Shiraz voor de perfecte balans van smaken.

Voedingswaarden

Calories: 180 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 3 g | Vet: 6 g | Zout: 10 mg | Sugar: 28 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Chocolade / Saus
Land van herkomst Internationaal
Extra aanwijzing Herfst / Winter
Feestdagen etc Kerst