Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 taartvorm met een diameter van 24 cm
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
- 160 g melk
- 250 g crême fraiche
- 100 g suiker
- 400 g chocola couverture
- 8 ei
Instructies
- Verwarm de oven voor op 210° C boven-/onderverwarming.
- Bereid het deeg voor volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Rol het bladerdeeg met het opgerolde bakpapier in de taartvorm uit, druk het vast en prik er gaatjes in met een vork.
- Bak het in het midden van de oven in ca. 15 min goudbruin en laat het kort rusten.
- Kook de melk, crème fraîche en kristalsuiker op voor de vulling en roer de chocolade vervolgens in het mengsel. Roer het glad, voeg de eierdooiers toe en roer opnieuw.
- Verdeel de vulling op het bladerdeeg en bak het geheel 10 min met 160° C in het midden van de oven. Laat het afkoelen zodat de crème stolt. Nu kunt u de taart snijden en serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Het eiwit kan met suiker heel goed tot schuim worden geklopt en als decoratie dienen.