Chocoladeterrine

Aller Hande 1996
Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
wachttijd 2 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Instructies

VOORBEREIDEN:

  • Boven kom bitterkoekjes met schaar in kleine stukjes knippen.
  • Besprenkelen met 2 eetlepels likeur. ca. 5 minuten laten staan.
  • Intussen in pan ruim water aan de kook brengen.
  • Chocolade boven steelpan in stukjes breken.
  • Steelpan in kokend water hangen en chocolade al roerend zachtjes laten smelten.
  • In kom gesmolten chocolade door mascarpone roeren.
  • Bitterkoekjes met vocht erdoor scheppen.
  • Overdoen in botervlootje, bovenkant gladstrijken en in koelkast in ca. 2 uur laten opstijven. Intussen 1 sinaasappel onder koud water goed schoonboenen.
  • Van helft van schil met citroentrekker sliertjes trekken (of met scherp mesje dun schillen en schil in flinterdunne reepjes snijden) en tot gebruik in bakje met koud water leggen.
  • 2 Sinaasappels dik schillen tot op vruchtvlees.
  • Met scherp mesje partjes tussen vliesjes uitsnijden, hierbij sap opvangen.
  • Andere sinaasappel uitpersen.
  • In pannetje sinaasappelsap met suiker en rest van likeur aan de kook brengen en ca. 1/2 minuut laten koken.
  • Sinaasappelschilletjes erdoor roeren, enkele sinaasappelschilletjes achterhouden voor garnering.
  • Laten afkoelen.

BEREIDEN:

  • Sinaasappelsaus over vier bordjes verdelen.
  • Terrine uit koelkast ca. 10 seconden in laagje warm water zetten.
  • Bord op botervlootje leggen.
  • Samen keren, even schudden en terrine uit vorm laten komen.
  • Terrine met natgemaakt scherp mes (zonder kartelrand) in 8 plakjes snijden.
  • Op elk bordje 2 plakjes leggen.
  • Garneren met partjes sinaasappel, sinaasappelschilletjes en chocoladesticks.

Voedingswaarden

Calories: 710 kcal
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Chocolade / Dessert / Nagerecht