Chocoladeterrine
Aller Hande 1996
Ingrediënten
- botervlootje of schoongemaakt margarinekuipje inhoud ca. 500 g,
- citroentrekker
- Steelpan
- kom
Instructies
VOORBEREIDEN:
- Boven kom bitterkoekjes met schaar in kleine stukjes knippen.
- Besprenkelen met 2 eetlepels likeur. ca. 5 minuten laten staan.
- Intussen in pan ruim water aan de kook brengen.
- Chocolade boven steelpan in stukjes breken.
- Steelpan in kokend water hangen en chocolade al roerend zachtjes laten smelten.
- In kom gesmolten chocolade door mascarpone roeren.
- Bitterkoekjes met vocht erdoor scheppen.
- Overdoen in botervlootje, bovenkant gladstrijken en in koelkast in ca. 2 uur laten opstijven. Intussen 1 sinaasappel onder koud water goed schoonboenen.
- Van helft van schil met citroentrekker sliertjes trekken (of met scherp mesje dun schillen en schil in flinterdunne reepjes snijden) en tot gebruik in bakje met koud water leggen.
- 2 Sinaasappels dik schillen tot op vruchtvlees.
- Met scherp mesje partjes tussen vliesjes uitsnijden, hierbij sap opvangen.
- Andere sinaasappel uitpersen.
- In pannetje sinaasappelsap met suiker en rest van likeur aan de kook brengen en ca. 1/2 minuut laten koken.
- Sinaasappelschilletjes erdoor roeren, enkele sinaasappelschilletjes achterhouden voor garnering.
- Laten afkoelen.
BEREIDEN:
- Sinaasappelsaus over vier bordjes verdelen.
- Terrine uit koelkast ca. 10 seconden in laagje warm water zetten.
- Bord op botervlootje leggen.
- Samen keren, even schudden en terrine uit vorm laten komen.
- Terrine met natgemaakt scherp mes (zonder kartelrand) in 8 plakjes snijden.
- Op elk bordje 2 plakjes leggen.
- Garneren met partjes sinaasappel, sinaasappelschilletjes en chocoladesticks.
Voedingswaarden
Calories: 710 kcal