Lauwwarme Perenclafoutis met Kastanjepuree
Een klassieke Franse perenclafoutis, gecombineerd met romige kastanjepuree en geserveerd met crème fraîche en madeleines. Een warm en verfijnd dessert!
Ingrediënten
- 750 g peren geschild en in dunne schijven
- 75 g boter gesmolten
- 125 g basterdsuiker
- 2 eieren
- 1 eidooier
- 2,5 dl melk
- 75 g bloem
- Snufje zout
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 blik kastanjepuree
- Crème fraîche
- Madeleines
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Schik de schijfjes peer in een beboterde ovenschaal.
- Klop in een kom de gesmolten boter, basterdsuiker, eieren, eidooier, melk, bloem en een snufje zout tot een glad beslag.
- Giet het beslag gelijkmatig over de peren in de ovenschaal.
- Bak de clafoutis ongeveer 40 minuten in het midden van de oven tot hij goudbruin en stevig is.
- Laat de clafoutis iets afkoelen.
- Bestrooi met vanillesuiker.
- Serveer de clafoutis lauwwarm met kastanjepuree, crème fraîche en madeleines.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de perenclafoutis met een extra lepel crème fraîche en een paar verkruimelde madeleines voor een luxe afwerking.
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn zoals een Sauternes of een licht gekoelde Muscat de Beaumes-de-Venise past perfect bij dit warme, romige dessert.
Voedingswaarden
Calories: 320 kcal | koolhydraten: 42 g | Protein: 6 g | Vet: 14 g | Zout: 0.3 g | Sugar: 28 g