Consommé Richelieu
Ingrediënten
Instructies
- Draai de kippenborst, brood en ei een paar keer door de vleesmachine zodat een fijne farce ontstaat.
- Breng op smaak met zout, peper en wat foelie.
- Zet een half uurtje in de koelkast.
- Haal de gewassen sla uiteen.
- Haal de bladeren even door kokend water zodat ze soepel en zacht worden.
- Snij er nu 8 rechthoekjes van 4 bij 5 cm uit.
- Kneed de farce nog even en maak er 8 gelijke balletjes van.
- Rol deze tot kleine kroketjes van 2 bij 1 cm.
- Rol ze nu in een slablaadje.
- Pocheer ze even in wat bouillon van een blokje.
- Maak raap en wortel schoon en snij ze in luciferdikke stokjes van 3 cm lang.
- Stoof ze in wat boter.
- Verdeel de groenten over de voorverwarmde soepkoppen.
- Geef er 2 kroketjes bij.
- Schenk er de hete bouillon over.
- Serveer direct.