Crème Agens Sorel

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 l kippenbouillon
  • 50 g rundertong
  • ½ deciliter room
  • 1 ui
  • foelie
  • zout
  • ¼ l melk
  • 100 g champignons
  • 50 g kip
  • 1 wortel
  • 1 prei
  • peper
  • peterselie
  • 50 g bloem

Instructies

  • Maak ui, wortel en prei schoon en snij ze fijn.
  • Smelt wat boter in een pan en fruit daarin de gesnipperde groente.
  • Voeg wat foelie en paar geplette peperkorrels toe.
  • Voeg de bloem toe zodat er een roux ontstaat.
  • Voeg de bouillon en melk toe.
  • Breng al roerend aan de kook en laat 20 minuten zachtjes doorkoken.
  • Passeer de soep door een zeef en breng op smaak.
  • Druk de helft van champignons door de zeef en voeg dit bij de soep.
  • Snij de rest in plakjes.
  • Snij het kippenvlees en tong in kleine stukjes.
  • Voeg toe aan de soep.
  • Voeg de room toe en laat nog even aan de kook komen.
  • Schenk de soep op borden en versier met wat gehakte peterselie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bouillon / Gevogelte / Kip / Soep