Crème Agens Sorel
Ingrediënten
- 1 l kippenbouillon
- 50 g rundertong
- ½ deciliter room
- 1 ui
- foelie
- zout
- ¼ l melk
- 100 g champignons
- 50 g kip
- 1 wortel
- 1 prei
- peper
- peterselie
- 50 g bloem
Instructies
- Maak ui, wortel en prei schoon en snij ze fijn.
- Smelt wat boter in een pan en fruit daarin de gesnipperde groente.
- Voeg wat foelie en paar geplette peperkorrels toe.
- Voeg de bloem toe zodat er een roux ontstaat.
- Voeg de bouillon en melk toe.
- Breng al roerend aan de kook en laat 20 minuten zachtjes doorkoken.
- Passeer de soep door een zeef en breng op smaak.
- Druk de helft van champignons door de zeef en voeg dit bij de soep.
- Snij de rest in plakjes.
- Snij het kippenvlees en tong in kleine stukjes.
- Voeg toe aan de soep.
- Voeg de room toe en laat nog even aan de kook komen.
- Schenk de soep op borden en versier met wat gehakte peterselie.