Coquilles Saint Jacques en blanquette
(St Jacobsschelpen in blanke saus)
Ingrediënten
Instructies
- Schil de uien en hak ze zo fijn mogelijk.
- Smelt 50 g boter en bak de schelpdieren heel even, zodat ze stevig worden maar niet kleuren.
- Flambeer ze met cognac.
- Neem ze uitde pan en hou ze warm.
- Voegd e ui toe en laat, met het deksel op de pan, heel zachtjes stoven.
- Voeg de bloem bij de uien en meng goed.
- Schenk er de muscadet en visfumet bij.
- Voeg de uitgeperste knoflook, zout, peper, kruidnagelpoeder, gemberpoeder en nootmuskaat toe.
- Laat 15 minuten zachtjes koken.
- Snij de champignons in dunne plakjes en bak even in wat boter.
- Voeg bij de saus en de voeg de schelpdieren erbij.
- Meng de eierdooier met room en voeg dit, van het vuur af, bij de saus.
- Verwarm nog even, maat laat niet koken.
- Serveer het mengsel op de schelpen.