Coquilles Saint Jacques en blanquette

(St Jacobsschelpen in blanke saus)
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 8 Sint Jacobsschelpen
  • 80 g boter
  • 2 dl slagroom
  • 1 teentje knoflook
  • ¼ l muscadetwijn
  • 1 ei
  • kruidnagel
  • nootmuskaat
  • 2 ui
  • ½ l visfumet
  • 1 eetlepel bloem
  • 5 centiliter cognac
  • peper
  • 200 g champignons
  • gember

Instructies

  • Schil de uien en hak ze zo fijn mogelijk.
  • Smelt 50 g boter en bak de schelpdieren heel even, zodat ze stevig worden maar niet kleuren.
  • Flambeer ze met cognac.
  • Neem ze uitde pan en hou ze warm.
  • Voegd e ui toe en laat, met het deksel op de pan, heel zachtjes stoven.
  • Voeg de bloem bij de uien en meng goed.
  • Schenk er de muscadet en visfumet bij.
  • Voeg de uitgeperste knoflook, zout, peper, kruidnagelpoeder, gemberpoeder en nootmuskaat toe.
  • Laat 15 minuten zachtjes koken.
  • Snij de champignons in dunne plakjes en bak even in wat boter.
  • Voeg bij de saus en de voeg de schelpdieren erbij.
  • Meng de eierdooier met room en voeg dit, van het vuur af, bij de saus.
  • Verwarm nog even, maat laat niet koken.
  • Serveer het mengsel op de schelpen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis / Zeevruchten