Coquilles St. Jacques au crème de ciboulette

Coquilles St. Jacques au crème de ciboulette

Jacobsmosselen met bieslooksaus
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 8 St Jacobsschelpen
  • 100 gram garnalen grote gepelde
  • 4 eetlepel sjalotjes ragfijngesneden
  • 4 eetlepel bieslook fijn gesneden
  • 1 deciliter droge witte wijn
  • 60 gram boter ijskoud
  • 2 eetlepel slagroom
  • 100 gram verse kaas Taillefine
  • zout

Instructies

  • Open de Jacobsschelpen door met een (oester-)mes de sluitspier tussen de beide schelphelften door te snijden.
  • Maak de schelpdieren met de oranjerode kuit met behulp van een lepel van de schelpen los.
  • Was ze voorzichtig onder stromend water.
  • Breng de sjalotjes met de wijn en eenzelfde hoeveelheid water, waaraan een beetje zout is toegevoegd, aan de kook.
  • Pocheer de mosselen er gedurende 2 minuten aan iedere zijde in.
  • Haal ze met een schuimspaan uit het vocht en houd ze warm.
  • Leg de garnalen in het vocht en schep die er na 20 seconden weer uit.
  • Leg ze bij de mosselen.
  • Kook het pocheervocht snel in tot er niet veel meer dan 4 eetlepels is overge bleven.
  • Legde boter in het vocht en giet de slagroom (kamertemperatuur) er bij.
  • Laat alles boven een hoog vuur zolang koken tot de boter gesmolten is.
  • Neem dan het pan netje van het vuur en klop er de magere kaas en de bieslook door.
  • Verdeel de saus over de warme borden en leg de mosselen en de garnalen in de saus.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis / Zeevruchten
Land van herkomst Frankrijk