Couscous met Gyros en Abrikozen

Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 g couscous
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 g gewelde abrikozen met sinaasappelsmaak
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 400 g panklare wokgroente
  • 400 g gyrosvleesreepjes

Instructies

  • Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Pel en snipper de uien en knoflook.
  • Snijd de abrikozen in vieren.
  • Verhit 3 eetlepels olie in een braadpan en bak hierin de uien, knoflook en wokgroente gedurende 5 minuten.
  • Verhit de resterende olie in een koekenpan en bak hierin de gyrosvleesreepjes.
  • Meng de abrikozen door de couscous en verdeel het mengsel over vier borden.
  • Schep de gebakken groente en gyros eroverheen.
  • Serveer direct en geniet van dit smakelijke gerecht!

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte rode wijn, zoals een Beaujolais of een Pinot Noir, past goed bij de hartige smaken van de gyros en de zoete accenten van de abrikozen.

Voedingswaarden

Calories: 500 kcal | koolhydraten: 55 g | Protein: 20 g | Vet: 20 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 15 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Fruit / Hoofdgerechten / Rijst / Vlees