Couscous met shoarma

AllerHande juli 2003
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 pak couscous 400 g
  • 400 g shoarmavlees
  • 4 papika's in verschillende kleuren, in reepjes
  • 1 citroen
  • ½ zakje verse munt à 15 g, fijngesneden
  • 3 bosuitjes in ringetjes

Instructies

  • Couscous in 6 minuten in kokend water wellen, 2 eetlepels olie erdoor scheppen en laten staan.
  • In wok 2 eetlepels olie verhitten en vlees 8 minuten op hoog vuur roerbakken.
  • Na 5 minuten paprikareepjes door vlees scheppen en meebakken.
  • Citroen schoonboenen, schil fijn raspen en citroen uitpersen.
  • Door couscous 2 eetlepels olie, citroensap en -rasp, munt en bosuitjes scheppen.
  • Op smaak brengen met peper en zout.
  • Couscous over vier borden verdelen, shoarmavlees erop scheppen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rijst / Vlees