Couscous met shoarma
AllerHande juli 2003
Ingrediënten
- 1 pak couscous 400 g
- 400 g shoarmavlees
- 4 papika's in verschillende kleuren, in reepjes
- 1 citroen
- ½ zakje verse munt à 15 g, fijngesneden
- 3 bosuitjes in ringetjes
Instructies
- Couscous in 6 minuten in kokend water wellen, 2 eetlepels olie erdoor scheppen en laten staan.
- In wok 2 eetlepels olie verhitten en vlees 8 minuten op hoog vuur roerbakken.
- Na 5 minuten paprikareepjes door vlees scheppen en meebakken.
- Citroen schoonboenen, schil fijn raspen en citroen uitpersen.
- Door couscous 2 eetlepels olie, citroensap en -rasp, munt en bosuitjes scheppen.
- Op smaak brengen met peper en zout.
- Couscous over vier borden verdelen, shoarmavlees erop scheppen.