Crêpes Gil Blas

Verfijnde Gevulde Flensjes
Porties: 4
Bereidingstijd: 50 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor de Crêpes:

  • 300 g bloem
  • 3 deciliter melk
  • 50 g suiker
  • Snufje zout
  • 3 eieren
  • Boter voor het bakken

Voor de Vulling:

  • 100 g boter op kamertemperatuur
  • 100 g poedersuiker
  • 40 g gehakte hazelnoten
  • 1 theelepel citroensap
  • Likeurglas cognac

Afwerking:

  • Poedersuiker om te bestrooien

Instructies

  • Maak een beslag van gezeefde bloem, melk, suiker, zout en eieren op de gebruikelijke manier.
  • Bak vervolgens flensjes.
  • Roer de boter zacht en voeg poedersuiker toe.
  • Meng dan de geraspte hazelnoten, citroensap en cognac erdoor.
  • Bestrijk de flensjes met het boter-suikernotenmengsel, vouw ze daarna driehoekig op en serveer op een schaal.
  • Bestrooi met poedersuiker.

Notities / Tips / Wijnadvies

Varieer door geen boter-notenmengsel en cognac te gebruiken, maar een caramelsaus met Curaçao.
Vul de flensjes met amandelspijs en besprenkel met Persico voor een andere smaakervaring.

Voedingswaarden

Calories: 400 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 8 g | Vet: 20 g | Sugar: 20 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Pannenkoeken
Land van herkomst Frankrijk