Crêpes Gil Blas

      Reacties uitgeschakeld voor Crêpes Gil Blas

Crêpes Gil Blas

zoete, gevulde flensjes
Categorie Pannekoeken & Poffertjes
Keuken Frankrijk
Totale tijd 50 minuten
porties 4
Auteur Ben J. Kuyper

Materialen

  • flensjespan
  • paletmes
  • invetkwastje
  • schotel
  • lepels
  • eventueel amandelmolen
  • kommen

Wat gaat er in

  • 300 g bloem
  • 3 dl melk
  • 50 g suiker
  • snufje zout
  • 3 eieren
  • boter
  • 100 g boter
  • 100 g poedersuiker
  • 40 g hazelnoten
  • theelepel citroensap
  • likeurglas cognac
  • poedersuiker

Hoe maak ik het klaar

  • Van gezeefde bloem, melk, suiker, zout en eieren op de gewone wijze flensjesbeslag maken, daarna flensjes bakken.
  • Intussen de boter zacht roeren, de poedersuiker toevoegen, daarna de geraspte hazelnoten en tenslotte het scheutje citroensap en de cognac.
  • De flensjes bestrijken met de beurre, daarna driehoekig opvouwen, op een schaal dresseren en serveren, bestrooid met poedersuiker.

Tips / Opmerkingen

Varianten:

1) Geen beurre noisette en cognac gebruiken, maar een caramelsaus met
Curaçao;
2) Vullen met amandelspijs, besprenkelen met Persico.