Luxe Kersen-Bitterkoekjes Flensjes
Ingrediënten
- 250 g bloem
- 75 g suiker
- Snufje zout
- 6 eieren
- Wijnglas cherry-brandy
- Boter
- 3 dl roomsaus
- 75 g gekonfijte kersen bigarreaux
- 50 g bitterkoekjes
- Poedersuiker
- Cognac
Instructies
- Maak van gezeefde bloem, suiker, zout en eieren op de gebruikelijke wijze een flensjesbeslag en maak het wat soepeler met een stevige scheut cherry-brandy.
- Bak op de traditionele manier flensjes en vul deze met een laag dikke roomsaus, waaraan gesnipperde kersen en verkruimelde bitterkoekjes zijn toegevoegd.
- Rol de flensjes vervolgens op, bestrooi met poedersuiker, besprenkel met cognac en serveer flambeerbaar.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variaties:
Voeg perziken toe, vul met karamelsaus en flambeer met rum of arak.Gebruik andere likeuren, vanillesaus en flambeer met dubbele vodka.