Luxe Kersen-Bitterkoekjes Flensjes

Porties: 4
Total time 50 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 g bloem
  • 75 g suiker
  • Snufje zout
  • 6 eieren
  • Wijnglas cherry-brandy
  • Boter
  • 3 dl roomsaus
  • 75 g gekonfijte kersen bigarreaux
  • 50 g bitterkoekjes
  • Poedersuiker
  • Cognac

Instructies

  • Maak van gezeefde bloem, suiker, zout en eieren op de gebruikelijke wijze een flensjesbeslag en maak het wat soepeler met een stevige scheut cherry-brandy.
  • Bak op de traditionele manier flensjes en vul deze met een laag dikke roomsaus, waaraan gesnipperde kersen en verkruimelde bitterkoekjes zijn toegevoegd.
  • Rol de flensjes vervolgens op, bestrooi met poedersuiker, besprenkel met cognac en serveer flambeerbaar.

Notities / Tips / Wijnadvies

Variaties:

Voeg perziken toe, vul met karamelsaus en flambeer met rum of arak.
Gebruik andere likeuren, vanillesaus en flambeer met dubbele vodka.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Pannenkoeken
Land van herkomst Frankrijk