Verfijnde Croissants met Abrikoos en Chocolade
Ingrediënten
- 6 gewelde abrikozen
- 3 eetlepels gehakte chocolade pure of melkchocolade
- 4 eetlepels zure room of Griekse yoghurt
- 4 croissants
- 4 eetlepels sinaasappelmarmelade of lemoncurd
Instructies
- Snijd 2 abrikozen fijn en meng ze met 2 eetlepels gehakte chocolade door de zure room of Griekse yoghurt.
- Snijd de overige abrikozen overlangs doormidden.
- Snijd de croissants open en bestrijk de onderkanten met sinaasappelmarmelade of lemoncurd.
- Schep vervolgens de chocoladeroom erop.
- Leg de gehalveerde abrikozen bovenop de chocoladeroom.
- Bestrooi met wat extra gehakte chocolade als garnering.
- Plaats de bovenkant van de croissants schuin op de vulling.
- Serveer direct als ontbijt of als dessert.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte, zoete dessertwijn zoals een Moscato d’Asti uit Italië past goed bij deze verfijnde croissants. De fruitige tonen van de wijn zullen de zoete en fruitige smaken van de abrikozen en chocolade mooi aanvullen.Voedingswaarden
Calories: 290 kcal | koolhydraten: 38 g | Protein: 5 g | Vet: 13 g | Zout: 0.5 mg | Sugar: 18 g