Oostenrijk🍴

Austria

De Oostenrijkse keuken

De Oostenrijkse keuken is een feest van rijke smaken, klassieke gerechten en verfijnde zoetigheden. In dit Alpenland draait koken om traditie, vakmanschap en het gebruik van pure, lokale ingrediënten. Van een perfect krokant gebakken Wiener Schnitzel met aardappelsalade tot de wereldberoemde Sachertorte, een decadente chocoladecake met abrikozenjam en glanzende ganache – elk gerecht vertelt een verhaal. Ook de warme en geurige Apfelstrudel, gevuld met gekarameliseerde appels, rozijnen en kaneel, is een absolute favoriet. Met deze recepten haal je de authentieke gezelligheid en culinaire rijkdom van Oostenrijk naar je eigen keuken.


Atjar
Atjar
Harde Wenerdeeg uitgerold op een kleurrijk bord, met ingrediënten zoals bloem, suiker, boter en een ei ernaast, omringd door een deegroller en een schaaltje kaneel.
Basisrecept Harde Wenerdeeg
Besoffene Äpfel
Besoffene Äpfel
Buchtelen
Curry kokosgarnalen met spinazienoedels
Filet de boeuf à la Viennoise
Verfrissende Weisse Rössl cocktail met licht bier en een vleugje grenadine, geserveerd met ijsblokjes en een schijfje citroen in een groot bol glas op een rustieke houten tafel.
Frambozenbier met Grenadine
Garniture à la Tyrolienne
Krokant gefrituurde groenteballetjes van snijbiet en oud brood, geserveerd met yoghurtdip op een rustiek bord – vegetarisch borrelhapje met knoflook en kruiden.
Gefrituurde groenteballetjes met broodkruim
Gefrituurde snijbietballetjes
Heerlijke Appelstrudel met Rozijnen en Cranberries
Heerlijke Appelstrudel met Rozijnen en Cranberries
Herfstige strudel met appels, peren, cranberries en pecannoten, met een goudbruine rasterkorst, geserveerd met een bolletje vanille-ijs op een rustieke houten tafel met decoratie van verse herfstingrediënten zoals appels, peren en kaneelstokjes.
Herfststrudel met Appel, Peer en Noten
Kalfslapjes op z’n Weens
Klassieke Apfelstrudel met Vanillesaus
Klassieke Apfelstrudel met Vanillesaus
Klassieke Polsterzipf
Klassieke Polsterzipf – Zoete Bladerdeegflapjes met Marmelade
Klassieke Wienerschnitzel
Krokante Konijnenfilets à la Wene
Krokante Konijnenfilets à la Wenen
Goudbruin gebakken konijnerugfilets, geserveerd op een rustiek keramisch bord, gegarneerd met verse peterselie, kappertjes en helderrode aalbessen. Een romige saus wordt subtiel over het vlees gedruppeld, wat een rijke uitstraling geeft. De warme achtergrond heeft levendige patronen en een zachte belichting die het gerecht extra uitnodigend maken. 🍖🌿✨
Krokante Konijnerugfilets met Mosterdsaus
Leberknödelsuppe
Knapperige Linzer koekjes met poedersuiker en frambozenjam in het midden, op een rustieke bakplaat.
Linzer Koekjes
Goudbruine Mond-Kuchen in de vorm van een maansikkel, gevuld met maanzaad en rozijnen, geglazuurd met suikerglazuur en bestoven met poedersuiker, geserveerd op een rustieke houten tafel.
Maanzaad Cake met Honing
Oostenrijkse goulashsoep
Oostenrijkse kipstoofschotel
Oostenrijkse Mosterd-Bessensaus voor Koud Vlees
Oostenrijkse paksoi met karwijzaad en boter – een smaakvol en snel bijgerecht met gekaramelliseerde ui, perfect bij vleesgerechten of als warme groente in een klassieke maaltijd.
Paksoi met Karwij en Boter
Paradeissuppe
Rijst met biefstukreepjes
Sachertorte 2 van Astrid Veltman
Sachertorte 3 van Astrid Veltman
Sachertorte
Sachertorte van Jolanda’s Bakhuisje
Sardines in koriander-chilimix
Schwarzwalder kirschtorte
Snijbietballetjes
Vegetarische snijbietballetjes geserveerd in heldere bouillon en op een bord met groene salade, op een licht verweerde houten tafel met witte wijn
Snijbietballetjes in Bouillon of met Salade
Spareribs uit Singapore
Tomatenstrudel
Tomatenstrudel
Vanille-kersen-mascarponestrudel met een goudbruine, bladerdeegkorst, gevuld met romige mascarpone en sappige kersen, bestrooid met poedersuiker en geserveerd met slagroom, verse kersen en muntblaadjes.
Vanille Kersen Mascarpone Strudel
Vanille Kipferln
Vorarlberger Kaastaart met Uien en Bergkaas
Vorarlberger Kaastaart met Uien en Bergkaas
Weens varkensvlees met zuurkool
Weense chocoladetaart
Gepaneerde en goudbruin gebakken escalopes van konijnerug, geserveerd op een bedje van verse sla met een romige saus van ansjovis, kappertjes en crème fraîche, gegarneerd met peterselie en aalbessen. Het gerecht wordt gepresenteerd in een gezellige vintage keuken met pastelkleuren en retro-accenten.
Weense Delights: Gepaneerde Konijnerug met Romige Ansjovis-Caper Saus
Knapperige Weense ham-kaas toastjes, gegratineerd tot een goudbruine korst met gesmolten kaas en fijngesneden ham op krokante stokbroodsneetjes. Een vleugje paprikapoeder en verse peterselie zorgen voor extra smaak en kleur. De toastjes worden geserveerd met een klein schaaltje Worcestershiresaus op een rustieke houten tafel, met een linnen servet en een vintage mes. Zachte natuurlijke verlichting benadrukt de knapperige textuur en de romige, gesmolten kaaslaag.
Weense ham-kaas toastjes
Weense kruidkoekkoffie
Weense Kruidkoekkoffie met Honing en Walnoot
Weense salade
Weense café latte met vanille
Weense Vanille Café Latte
Wiener Backhuhn
Wok roll met gemarineerde kip en groenten
Zoete Strudel met Peer en Druiven in Rasterdeeg
Zoete Strudel met Peer en Druiven in Rasterdeeg
Goudbruine zomerfruitstrudel gevuld met roomkaas en kleurrijke bessen, bestrooid met poedersuiker en geserveerd op een wit bord, op een rustieke houten tafel met verse bessen en een zeefje met poedersuiker ernaast in zacht natuurlijk licht.
Zomerfruit strudel met roomkaas en poedersuiker