Ei met augurkdressing en serranoham

AllerHande mei 2000
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 2 augurken
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel(s) gehakte peterselie diepvries
  • 1 eetlepel(s) olijfolie
  • zout
  • 16 plakjes serranoham

Instructies

  • Eieren in ca. 10 minuten hard koken.
  • Onder koud stromend water afspoelen, af laten koelen en pellen.
  • Intussen augurk fijnhakken.
  • Augurk en peterselie in kom doen.
  • Knoflook pellen en erboven uitpersen.
  • Olijfolie erdoor roeren, met zout op smaak brengen (= dressing of picada).
  • Van eieren aan beide kanten kapjes af snijden.
  • Eieren doormidden snijden zodat ei op onderkant kan staan.
  • Op elke helft theelepeltje dressing scheppen.
  • Aan elk prikkertje 2 opgerolde plakjes ham steken, in ei steken.

Notities / Tips / Wijnadvies

Voor alle hapjes waarin gemarineerd wordt geldt, hoe langer het in de marinade staat des te smaakvoller het wordt. Als u lang wilt marineren, zet bederfelijke ingrediënten dan in de koelkast.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Ei / Hapjes / Varkensvlees
Land van herkomst Spanje