Eitje met truffelolie

Gepocheerde Kwarteleitjes met Truffel-Tapenade Crème

Porties: 4
Total time 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 8 kwarteleitjes
  • 50 g groene tapenade
  • 2 eetlepels olijfolie met truffel
  • Zout
  • Witte peper
  • 3 eetlepels slagroom

Instructies

  • Kook de kwarteleitjes in ca.
  • 5 minuten hard.
  • Verwarm de groene tapenade met slagroom op laag vuur, maar laat het niet koken.
  • Spoel de gekookte eitjes af onder koud water, pel ze en halveer ze.
  • Verdeel de tapenade-crème over vier lage kommetjes.
  • Leg de gehalveerde eitjes erin.
  • Druppel truffelolie over de eitjes.
  • Bestrooi met zout en peper naar smaak.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een mousserende wijn zoals een Prosecco of een lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij dit elegante en feestelijke gerecht. Hun frisse en fruitige tonen vullen de subtiele smaken van de truffel en de eitjes mooi aan.

Voedingswaarden

Calories: 160 kcal | koolhydraten: 2 g | Protein: 7 g | Vet: 13 g | Zout: 0.6 mg | Sugar: 0.1 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Amuse / Ei
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc Pasen