Flammkuchen met puntpaprika’s

Flammkuchen met Puntpaprika’s en Rode Peper

Porties: 4
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 32 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 rol vers pizzadeeg 400 g (Alternatief: 1 rol vers spelt-pizzadeeg van 400 g)
  • 3 puntpaprika’s in de lengte in reepjes gesneden
  • 1 rode peper ontpit en zeer fijn gesneden
  • 250 g kwark
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel mosterd
  • 3 eieren
  • 1 teen knoflook geschild en geperst
  • 1 eetlepel boter om in te vetten
  • Zout
  • Verse rozemarijn om te garneren
  • Versgemalen peper

Instructies

  • erwarm de oven voor op 200°C boven-/onderwarmte.
  • Bak de paprikareepjes circa 2 minuten in olijfolie in een koekenpan.
  • Meng in een kom de kwark, mosterd, eieren, knoflook en rode peper goed.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Haal het deeg direct uit de koelkast, rol het uit en leg het in de ingevette bakvorm.
  • (Als alternatief kan het deeg met het meegeleverde bakpapier in de vorm worden gelegd, dan is invetten niet nodig.
  • ) Verstevig de rand met het uitstekende deeg.
  • Giet het kwarkmengsel in de vorm en verdeel de paprika erover.
  • Bak onderin de oven gedurende ongeveer 30 minuten, of tot het knapperig is.
  • Garneer met rozemarijn voor het serveren.

Notities / Tips / Wijnadvies

Voor de flammkuchen kunt u ook andere groenten gebruiken, zoals courgette, wortelen of aubergine.

Wijnadvies:

Een droge Duitse Riesling past goed bij dit gerecht vanwege zijn verfrissende zuurgraad en fruitige aroma’s.

Voedingswaarden

Calories: 390 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 16 g | Vet: 22 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 7 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Groenten / Hartige taart / Hoofdgerechten / Pizza
Land van herkomst Duitsland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch