Flammkuchen

Duitse Flammkuchen met Serranoham

Porties: 8 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 plak koelvers pizzadeeg
  • 2 rode uien
  • 3 eetlepels crème fraîche
  • Olijfolie
  • Peper
  • Garnering:
  • Rucola
  • 4 plakken serranoham

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C (Intensief bakken).
  • Pel de uien en snijd ze in dunne halve ringen.
  • Rol het pizzadeeg uit en leg het op de bakplaat.
  • Smeer het deeg in met crème fraîche.
  • Meng de rode ui met peper en olijfolie.
  • Verdeel de uien gelijkmatig over de bodem.
  • Plaats de bakplaat in de oven op het tweede niveau van onderen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de flammkuchen door de plakken serranoham door de helft te snijden. Snijd de flammkuchen in punten en beleg ze luchtig met serranoham. Garneer met wat rucola.
Wijnadvies:
Deze Duitse Flammkuchen met Serranoham past goed bij een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een frisse witte wijn zoals een Riesling.
 

Voedingswaarden

Calories: 180 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 5 g | Vet: 9 g | Zout: 1 mg | Sugar: 2 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hoofdgerechten / Pizza / Warme hapjes
Land van herkomst Duitsland