Flensrolletjes met zalm

Flensrolletjes met zalm

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor de flensjes

  • 25 cl melk
  • 125 gram bloem
  • 2 st eieren
  • snufje zout

Voor de vulling

  • 200 gram kwark boursin of philadelphia
  • 1 el crème fraîche
  • 2 tl fijn gehakte dille
  • 400 gram gerookte zalm in plakjes
  • zout peper
  • 1 st citroen uitgeperst

Instructies

Flensjes

  • Meng de melk met de eieren.
  • Kluts met een garde het geheel goed door.
  • Meng beetje bij beetje de bloem er door,
  • Voeg een snufje zout toe en roer even door. Zet het beslag 30 minuten opzij.
  • Bak de flensjes en laat ze afkoelen.

Vulling

  • Meng in een kom de kwark (Boursin-Philadelphia) met de kwark.
  • Voeg wat zout en peper toe.
  • De rolletjes maken
  • Bestrijk elk flensje met een laagje crème, beleg met zalm.
  • Sprenkel met wat citroensap.
  • Rol het flensje op.
  • Snijd in stukjes van zo’n 4 cm en zet het rolletje vast met een cocktailprikker.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Amuse / Pannenkoeken / Vis / Zalm