Frisgroene basmatirijst

AllerHande september 2001
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • zout
  • 300 g basmatirijst pak à 400 g
  • ½ zakje verse koriander à 15 g
  • 1 zakje bosuitjes
  • 1 limoen
  • 1 zakje garneeramandelen 45 g
  • 50 g blanke rozijnen zak à 250 g

Instructies

  • In pan met ruim kokend water en zout rijst koken volgens gebruiksaanwijzing.
  • Intussen koriander fijnhakken en bosui in dunne ringetjes snijden.
  • Limoen schoonboenen en groene schil eraf raspen.
  • Limoen uitpersen.
  • Bosui, limoenrasp, limoensap, amandelen, rozijnen en 2/3 deel van koriander door warme rijst scheppen.
  • Rest van koriander erover strooien

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker bij gegrild vlees.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Rijst