Frisse andijviesalade met gegrilde tonijn
Een lichte, zomerse andijviesalade met sappige tonijnbiefstuk, ansjovisdressing en kappertjes voor een hartige kick.
Ingrediënten
- 1 ½ eetlepel kappertjes
- ½ krop andijvie
- 2 tonijnbiefstukken
- 3 eetlepels citroensap
- 6 ansjovisfilets blikje
- 8 ½ eetlepels olijfolie
- Peper
Instructies
- Halveer de andijvie, verwijder de buitenste bladeren en snijd de rest in dunne reepjes.
- Was de andijvie en laat goed uitlekken in een vergiet.
- Spoel de ansjovisfilets af, dep droog met keukenpapier en snijd fijn.
- Pureer in de keukenmachine het citroensap, 8 eetlepels olie, de ansjovis en kappertjes tot een dressing.
- Breng de dressing op smaak met peper.
- Wrijf de tonijnbiefstukken in met 1/2 eetlepel olie en bestrooi met peper.
- Verhit een grillpan of koekenpan en bak de tonijn 4 minuten rosé, halverwege keren.
- Verdeel de andijvie over vier borden.
- Snijd de tonijn in repen en leg op de andijvie.
- Roer de dressing nogmaals goed door en sprenkel over de salade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een sneetje geroosterd volkorenbrood en een partje citroen. Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals Sauvignon Blanc past perfect bij de zilte ansjovis en zachte tonijn.
Serveer met een sneetje geroosterd volkorenbrood en een partje citroen. Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals Sauvignon Blanc past perfect bij de zilte ansjovis en zachte tonijn.
Voedingswaarden
Calories: 295 kcal | koolhydraten: 3 g | Protein: 26 g | Vet: 20 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 1 g